Malalties de l’aparell digestiu – PER FER A CASA – CLASROOM

Moltes de les anomalies relacionades amb l’aparell digestiu són degudes a una dieta desequilibrada, és a dir, a l’abús d’uns tipus concrets d’aliments i al dèficit d’altres. Seria el cas de malalties com el raquitisme i l’escorbut o altres de més greus com l’obesitat, l’anorèxia o la bulímia de les quals en parlarem més endavant.
La gastroenterologia és la part de la medicina que estudia i tracta els trastorns i les malalties pròpies dels òrgans que intervenen en el procés digestiu (boca, esòfag, estómac, budells, així com el pàncreas i el fetge).

Ara cal que investiguis sobre altres malalties de l’aparell digestiu.  Cal que cada alumne faci un document (word o power point) i posi la informació d’aquestes dues malalties.

1-Càries dental
2-Úlceres pèptiques
3-Diarrees
4-Restrenyiment
5-Apendicitis
6-Escorbut
7-Raquitisme
8-Malaltia celíaca

Quan tingueu tota la informació la poseu en un petit power point i ho presentareu a la resta de la classe.

En les següents pàgines web podeu trobar tota la informació que necessiteu.