Posem ordre – Observa i anota

Si ara volguéssiu muntar un supermercat tindríeu molts articles com : Cols, mongetes,formatge, llet, tomates, iogurts, pantalons, colònia, detergent, sabates, culleres, api, aigua ,pomes, plats, escombra, desodorant,…

a) Primer de tot hauríeu de posar ordre. Com?

b) Fent servir aquest esquema i afegint les fletxes que calguin poseu ordre al supermercat.

c) Si no ho has fet abans, posa damunt de cada fletxa la característica en que t’has basat perfer el grup.

d) Has fet una classificació. Explica com ho has fet.

e) Quins articles s’assemblen més, els de la columna 2 o els de la 3?. Raona la resposta.

f) Has fet grups disposats jeràrquicament, es a dir, cada grup comprèn diferents grups d’ordre inferior cada cop més semblants o diferents?

 

Què és la biodiversitat? – Investiga

Sabies que a la biosfera hi ha entre 3 i 10 milions d’espècies d’éssers vius i que només s’ha descrit el 20% de totes les espècies?

Prepara un petit power point amb imatges d’éssers vius. Cal que hi apareguin 2 imatges de cada grup dels que tens a continuació:

Grup 1: Plantes / Grup 2: Insectes / Grup 3: Peixos / Grup 4: Mamífers / Grup 5: Rèptils / Grup 6: Algues /Grup 7: Bacteris / Grup 8: Amfibis.

Una vegada has acabat el power point, sabries definir la paraula biodiversitat? Fes una cerca per internet i afegeix un última diapositiva al power point on expliquis què és la biodiversitat. Recorda que has de fer servir les teves pròpies paraules per a definir-la.

Quan acabis el power point, el pots penjar al Pou “Biodiversitat”. Bona feina!

 

Posem ordre a la biodiversitat – POU

Com has pogut comprovar a les entrades anteriors, al nostre planeta hi ha molta biodiversitat. Per tant, hi hem de posar ordre. Per fer-ho, els científics han acordat unes normes i uns grups que són els que trobaràs en l’esquema que segueix:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Escolta atentament les explicacions que et donarà la professora i pren apunts a la teva llibreta.

Ara, al vostre power, afegiu-hi el nom científic de cada ésser viu que heu trobat. Pengeu el power al pou anomenat “Biodiversitat”.