Recordem – Per fer a CLASSE

Cal fer-ho en els apunts / Activitat grupal

Es tracta que, en grups de 3 o 4 persones feu una pluja d’idees sobre els òrgans que formen cada aparell o sistema del cos humà. Sense buscar infomació enlloc, només per saber què recordeu de cursos anteriors. Aquest òrgans i aparells els treballarem més detalladament en els pròxims temes.
Ara només cal que us espremeu el cervell una estoneta!  Primer penseu en tots els aparells o sistemes que el nostre cos té i després els òrgans que el formen. Ànims i a veure qui en recorda més!

Situem cada òrgan al seu lloc ! – OBSERVACIÓ

Activitat per PARELLES / No cal anotar res.
En aquest cas et demanem una cosa molt senzilla i tot i que no serà gens habitual, aquesta vegada no has d’anotar res ni fer cap activitat. Això sí, et demanem atenció.
No sé si saps que no fa gaire es va passar una enquesta a la població i un percentatge de gent molt elevat no sabia situar els òrgans principals del cos i fins i tot hi havia òrgans com el pancrees, la melsa o la tiroides que no sabien ni que existien.
Com que suposem que no vols trobar-te dins d’aquest grup de població et recomanem que cliquis aquest enllaç (un cop dins ves a la part de baix de tot del menú de l’esquerra i clica a òrgans del cos) i “juguis” una estona saber on hi ha els òrgans. No et preocupis ara per la seva forma o funció, sinó només en la seva posició. Veuras que els pots anar traient i posant òrgans i fer-te una idea aproximada d’on es troben. Fes-ho unes quantes vegades si et cal.
Ah ! i pensa que TOT el que fem a classe és matèria d’exàmen. Fins i tot encara que no s’hagi d’apuntar. Després de fer aquesta activitat has de tenir molt clar que el fetge es troba a davant de l’estómac (o és al darrera ?).