Càncer de pulmó – PER FER A CASA – CLASSROOM

Seguramet que has sentit a dir que les persones fumadores tenen un risc més alt que les no fumadores per contraure càncer. En el següent gràfic es pot constatar:

1A continuació tens un enllaç a la pàgina de l’Associació espanyola contra el càncer on s’expliquen molts detalls sobre el càncer de pulmó. Et demanem que, amb l’ajut d’aquesta pàgina, responguis les seguents preguntes sobre el càncer de pulmó:

Cal lliurar l’activitat al classroom.

Pàgina de l’AECC

Preguntes

  1. En primer lloc consulta els següents enllaços  i resumeix amb una frase entendera…
    1. En què consisteix en general la malaltia anomenada “Càncer ” ?  Enllaç 1
    2. Què és un tumor maligne i què és la metàstasi ?  Enllaç 2

Les preguntes que hi ha a continuació les has de buscar a la web que hem comentat i són una mica més difícils de trobar però ho pots fer sense massa problemes. Som-hi !

  1. Què és la disseminació limfàtica del càncer de colon ? i la disseminació hematògena ?
  2. Quant temps ha de passar perquè el risc de contraure càncer d’una persona que hagi deixat de fumar sigui el mateix que el d’una persona que no hagi fumat mai ?
  3. Alguns dels símptomes del càncer de pulmó són l’hemoptisi i la disfàgia. Digues en què consisteixen aquests símptomes. 
  4. Existeixen dos grans tipus de càncers de pulmó: els de cèl·lules petites (o microcítics) i els de cèl·lules grans o macrocitics. Quins són més freqüents ? Quins són més greus ?
  5. L’evolució de la malatia es classifica en estadis T1, T2, T3, T4. L’estadi més avançat és el T1 o el T4 ? En quin estadi penses que é smillor detectar la malaltia ?
  6. Quins són els tractaments més utilitzats pel càncer de pulmó ?
  7. En què es diferencien la radioteràpia i la quimioteràpia ?
  8. Quin percentatge d’homes que moren de càncer ho fan degut al càncer de pulmó ?