Grups sanguinis i sang artificial – PER FER A CLASSE – CLASSROOM

Resulta que científics del Institut Biotech de Massachussets estan dissenyant un dispositiu de la grandària d’una rentadora que converteix qualsevol sang humana en sang del tipus 0. Ja sabeu que la sang del grup 0 la pot rebre qualsevol persona, sigui del grup sanguini que sigui.

I com funciona la màquina? Doncs, es tracta de trobar enzims (un tipus de molècula) que digereix, trenca les molècules de sucre de la superfície dels glòbuls vermells que fan que una cèl·lula sigui A, B, AB o O. Recordeu que aquestes molècules les anomenem antígens. Si rebem una sang que te un antígen que nosaltres no tenim, llavors generem anticossos contra ella. Si això passa, el nostre sistema de defensa actua contra aquestes cèl·lules perquè són estranyes i rebutgem la sang. Amb aquesta màquina, treiem les molècules problemàtiques i la sang és acceptada sense cap trava pels sistemes de defensa.

Aquesta notícia ens dóna molta feina, us demanem que:

1. Descobriu què és un antigen i què és un anticos. 

2. Descobriu com actua el sistema de defensa del cos contra les molècules o cèl·lules que considera extranyes. 

Per les dues primeres preguntes en teniu prou consultant consultant aquí.

3. Qué són els grups sanguinis i quins tipus diferents hi ha ? 

4. Per què no es poden fer transfussions de sang de manera indiscriminada ? quina relació té això amb el sistema de defensa ?

Per les dues darreres en teniu prou consultant  aquí.

NO VOLEM CAP “Copiar y pegar” NOMÉS TEXT REDACTAT PER VOSALTRES. Si voleu podeu posar alguna imatge sempre que la citeu en el text.